woensdag 1 mei 2013

Amsterdam Rhubarb Week


Rabarber is een beetje een vergeten groente geworden in Nederland. Het heeft een stoffig en oubollig imago.

Toch is rabarber in Engeland nog steeds populair en worden er zelfs festivals georganiseerd ter ere van deze groente, zoals in Yorkshire.
In de nieuwste Delicious kun je een verslag lezen, waarin Mister Kitchen het festival en de groente uitlicht.
Wellicht was hij geinspireerd en wilde hij iets soortgelijks in Nederland organiseren?

Want nu volgt Amsterdam dit voorbeeld orgniseert ze de Amsterdam Rhubarb Week.
De week  begint op donderdag met de lancering van Mister Kitchen's nieuwe drankje Rabarcello in het Conservatorium Hotel.

Daarnaast zijn er talloze restaurants en bars in Amsterdam die originele raberberrecepten en cocktails op het menu zetten. Denk hierbij aan namen als Ron Blaauw en Toscanini.

De week wordt afgesloten tijdnes Mister Kitchen's 'Het weekend van de Rollende Keukens' van 9 tot en met 12 mei en is er bij de Westergasfabriek het Rabarberrestaurant, waar je terecht kunt voor een driegangen rabarber-menu.

Hou jij van rabarber? Geef jij deze 'ouderwetse' groente nog een kans?

Ik misschien wel...




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen