dinsdag 21 mei 2013

Wok wint van de klok



'Wok wint van de klok'  stond er ooit boven het receptje dat ik in de Elle Eten tegenkwam.

Het is een snel en simpel wokgerecht, waarbij de ingrediënten kort gewokt worden. Ook nog eens supergezond dus.

Het recept ligt tussen mijn verzameling recepten en ik noem het altijd 'wok wint van de klok'. (omdat dat er nog steeds boven staat!)

Nodig voor 3 personen

pak eiernoodles
paksoi, in grote stukken
bakje shi-take champignons, in plakken
grote garnalen, schoongemaakt
1 teen knoflook
1 citroen
oestersaus
olie

Zet water op om straks de noodles in te koken.

Snij de paksoi in stukken van ongeveer 3 cm, ook het blad.

Marineer ondertussen de garnalen in een laagje olijfolie met wat peper, zout en een uitgeperste teen knoflook.

Rasp de schil van de citroen en snij de shi takes in plakken. Je kunt eventueel ook gewone champignons gebruiken.

Verhit een laagje olie in een wok en bak de paksoi samen met de shi-takes tot ze zacht worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg de garnalen toe, compleet met de knoflook. Doe de citroenrasp erbij.

Doe ondertussen de noodles in het water en kook volgens de verpakking in een paar minuten beetgaar.

Giet de noodles af en meng door de groenten.
Voeg minimaal 4 eetlepels oestersaus toe en proef of er meer bij moet.

Klaar!

Om hem pittig te maken, doe ik er altijd nog wat druppels schezuan-woksaus van AH bij. Die is superpittig! Maar zonder dat is het ook lekker hoor.

Serveer met wat kroepoek of cassavechips en chilisaus in een bakje om in te dippen.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen