donderdag 23 mei 2013

La Place chocoladepasta smaakt naar vroeger

Soms eet je iets en denk je terug aan vroeger. Dan eet je misschien iets dat je vergeten was.

En wanneer je het jezelf herinnert, mis je het opeens. Dan denk je: 'oooja! dat hadden we vroeger ook'. En een zweem van weemoed bevangt je...
En dan kijk je er met volwassen ogen naar, nadat je het snel gegoogeld hebt, uiteraard. Je leest dan op forums dat er meer mensen zijn zoals jij die het zich ook herinneren. En opeens lijkt het verleden niet meer zo ver en onbereikbaar...
.
Dat vind ik het leuke aan broers en zussen, die komen uit hetzelfde nest, zijn van dezelfde generatie. Dus als je zin hebt om gezellig oude koeien uit de sloot te halen doe dan eens een spelletje 'herinnert u zich deze nog?
Opeens zijn de alledaagse dingen van vroeger supercool, krijgen ze een soort cultstatus.

Laatst nam ik het onbijtje bij La Place (waarover binnenkort meer), waarbij ik de pure chocoladepasta van La Place at. En die smaakte naar Pastachoca Beregoed! De verdwenen en - o zo gemiste - chocoladepasta uit de eighties. Nooit vergeten, waarschijnlijk door mijn hele generatie niet.
Want Pastachoca Beregoed hoorde er gewoon bij. 's Ochtens voordat je naar school ging, of tussen de middag smulde je van een broodje met Pastachoca Beregoed.
De pure chocoladepasta leek bijna op een dikke stroop en de smaak was heerlijk vol en cacao-achtig. (Een soortgelijke stroop-pasta wordt gebruikt op de truffel-boltaartjes van de Bijenkorf.)


En opeens was er hazelnootpasta. Van Nutella en Duo Penotti. De originele Pastachoca Beregoed werd van haar troon verstoten en was opeens verdwenen.

Want de pasta die tegenwoordig onder dezelfde naam verkocht wordt, smaakt er totaal niet naar. Die is gewoon niet lekker!
De  pure chocoladepasta van La Place bestaat uit een iets dikkere substantie dan de Pastachoca van vroeger, vergelijkbaar met hazelnootpasta van nu. De smaak lijkt echter wel heel erg op de goede oude Pastachoca Beregoed.
De potten zijn  te koop bij V&D/ La Place voor € 3,50.

Welke dingen herinner jij je nog van vroeger? Wat voor eetbare producten weet jij nog van toen?

1 opmerking: