vrijdag 24 mei 2013

Garnalen-bladerdeeg borrelhapje


Deze borrelhapjes zijn weer eens wat anders dan een bitterbal of mini-sausijzenbroodje op een feestje. Ze zijn supereenvoudig te maken. Serveer ze lekker warm!

Nodig
bladerdeeg (hoeveelheid die je nodig denkt te hebben)
grote garnalen, schoongemaakt en gepeld (hoeveelheid die je nodig denkt te hebben)
1 teen knoflook
olijfolie
zout, peper
flesje Teriyakisaus
1 bosui, in dunne ringetjes
sesam


Verwarm de oven voor op 200 graden.

Ontdooi het bladerdeeg.

Leg de schoongemaakte en gepelde garnalen in een laagje olijfolie met een uitgeknepen teen knoflook en wat zout en peper.

Snij de plakjes bladerdeeg in vieren.
Leg op elk stukje een garnaal en vouw de hoeken als een envelopje naar binnen. Druk de kieren dicht.

Zet in de oven en laat ongeveer 15 minuten bakken tot ze goudbruin en luchtig zijn.

Serveer direct uit de oven met een druppeltje Teriyakisaus, wat ringetjes bosui en sesamzaadjes.

Geef er eventueel chilisaus bij om mee te dippen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen