donderdag 30 mei 2013

Spicy jalapeno-kip in Doritosjasje


Het idee van de jalapeno-cheddar kip vond ik op het superleuke blog van inmyredkitchen.com en inspireerde mij om het na te maken. Het korstje kon echter lekkerder; met verkruimelde Doritos!
Het resultaat was erg lekker.  Doe er wat tomatensalade op voor een frisse tegenhanger. En hou er rekening mee dat deze kip erg SPICY is!!

Probeer er een complete Tex-Mex-inspired maaltijd van te maken en geef er rijst en zwarte bonen met zure room bij, of fijngesneden rauwe andijvie met guacamole.
Mmmm, zelfs nu (vroeg in de ochtend wanneer ik dit schrijf) heb ik er zin in...

Nodig
kipfilet voor het aantal personen, 1 per persoon
plakjes cheddar-smeltkaas
potje jalapenopepers
Doritos of nachochips met smaakje
1 ei
peper, zout
bakpapier
bakspray

2 tomaten, in blokjes
bieslook
azijn
olie
poedersuiker

Voor erbij
rijst
limoensap
koriander
blik zwarte bonen
gemalen komijnpoeder
knoflookpoeder
kaneel
zure room

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Begin met het maken van de tomatensalade, dan kan deze lekker intrekken.
Snij de tomaten in blokjes en verwijder de zaadlijsten. Meng met flink wat bieslook, olie, azijn en een theelepel poedersuiker, wat peper en zout. Proef even of de tomatensalade goed is en zet weg.
Snij de kipfilets voorzichtig in, zodat er een 'zakje' ontstaat.
Gebruik voor elke kipfilet 1 of 1,5 plakje cheddar smeltkaas. Snij in repen.
Gebruik voor elke kipfilet 2 jalapeno-ringen uit een potje. Snij in kleine blokjes.
Bestrooi de kipfilets met peper en zout en vul ze met de cheddar en pepers.
Zet eventueel vast met een cocktailprikkertje en zodat ze goed dicht zijn. De vulling mag er in de oven niet uitlopen!
Doe een paar handen Doritos in een kom en maal fijn met je handen. De stukjes mogen best klein zijn, dan blijven ze beter plakken. (maar natuurlijk moet het geen poeder worden, dus niet te fijn malen)
Kluts het ei in een kom en doop er de kipfilets in. Druk ze nu in de verkruimelde Doritos en bedek de hele kipfilet ermee.
Bespray een stuk bakpapier met bakspray. Leg de kipfilets er voorzichtig op. Spray nog eens met de bakspray over de kip heen.
Zet in de oven en laat ongeveer een half uur bakken tot de kip gaar is.
Kook ondertussen de rijst.
Zet de zwarte bonen op laag vuur en voeg er wat gemalen komijnpoeder en knoflookpoeder en een klein snufje kaneel toe. Laat pruttelen onder af en toe roeren.

Als de rijst klaar is, sprenkel er limoensap van 1 limoen overheen en wat fijngesneden koriander. Roer door elkaar heen.

Serveer de krokante kip met wat rijst en zwarte bonen met een schepje zure room. Leg op elke kipfilet een schepje van de tomatensalade.







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen