woensdag 8 mei 2013

Courgettes met tuna-melt


Wat doe je als je een groentela vol met courgettes hebt liggen?

Die vraag stelde ik mijzelf vorige week. Ik was weer eens te enthousiast geweest op de markt. Daar koop je zakken vol groente en het kost niks! Onder het motto; da's toch gezond wat extra groenten, kwam ik vervolgens thuis met te veel groenten.

Ik besloot om de courgettes te vullen. De lekkerste vulling was die met tonijn in tomatensaus met gesmolten kaas.
Heel smakelijk en niet zo voor de hand liggend als gevulde courgettes met gehakt of rijst.

Je kunt hier ook heel makkelijk bite-size hapjes van maken. Dan snijd je stukken courgette, in plaats van helften. Die stukken hol je uit en vul je.

Overigens kun je andere groenten ook heel goed vullen met deze tuna-melt. Denk aan rode paprika's of aubergines.

En zo maak je ze:

Nodig
courgettes
knoflookolie
oregano
blikje tonijn in groentensaus of tomatensaus
geraspte kaas, liefst cheddar
chilivlokken
peper, zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Halveer de courgettes in de lengte. Als je kleine hapjes wilt maken, snijd dan stukken van 4 cm en hol deze uit. Gooi de zaadlijsten weg.
Besmeer de holling en het de randen met knoflookolie. Bestrooi met peper, zout en gedroogde oregano.
Vul de holling met de inhoud van het blik tonijn in saus.
Bestrooi met geraspte cheddar (of andere kaas als je geen cheddar in huis hebt), een paar chilivlokjes en nog wat oregano.
Leg in een met olie ingevette ovenschaal.

Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten, tot de courgette gaar is en de kaas gesmolten.

Easy does it!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen