maandag 13 mei 2013

Hele dorade met groenten gevuld



Schrik niet! Hier was hij al ready to eat!
Zelf ben ik er altijd bang van, vooral als hij nog zo 'compleet' is, met kop en al. Maar volgens de visboer komt het de smaak ten goede wanneer je de kop eraan laat zitten.

Deze dorade is gevuld met verschillende verse groenten en kruiden en in een pakketje van folie in de oven gebakken.
Je kunt alle groenten gebruiken die je in huis hebt. Zo komt het dat er in mijn dorade van alles in zat.

Laat de visboer de vis schoonmaken. Dan vouw je hem open en vul je hem met wat je maar wilt.

Hieronder lees je de vulling die ik gebruikte, maar nogmaals, je kunt gebruiken wat je maar in huis hebt.

Nodig
dorades, schoongemaakt
knoflookolie
verse kruiden (peterselie, basilicum, salie, tijm)
gedroogde tomaatjes
fijngesneden rucola
groene aspergelinten
bosui, in ringetjes
chilivlokken
aluminiumfolie

Laat de visboer de vis schoonmaken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de vis opengeklapt neer en besmeer zowel binnen als buiten met knoflookolie. Bestrooi met zout en peper.

Snij de groenten en kruiden die je wilt gebruiken klein en leg op de binnenkant van de vis.

Kijk aan welke kant de ruggengraat en graten zitten en leg deze kant onder. Dan kun je later de vis makkelijk optillen zonder dat hij uit elkaar valt.

Klap de vis dicht en leg hem op een stuk aluminiumfolie. Maak de folie goed dicht en laat ongeveer een half uur bakken.

Leg wat groenten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en wat zout. Rooster de groenten net zo lang als de vis.

Serveer met een schijfje citroen om mee te besprenkelen en geroosterde groenten als ui, paprika en courgette.


 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen