vrijdag 17 mei 2013

Mini-amandelbroodjes met sesam en honing



Ik was geinspireerd door de mooie Marokkaanse koekjes die ik een tijdje geleden at.
Ik probeerde zoiets na te maken met het amandelspijs dat ik nog had liggen.

Verwacht geen origineel Marokkaans recept, maar de koekjes zijn wel superlekker. Je kunt ze zowel warm als koud eten!

Nodig
roomboter bladerdeeg
1/3 van een pakje Dr.Oetker amandelspijs
citroen
sesamzaadjes
2 gedroogde abrikozen, fijngesneden
honing
1 ei


Kruimel het amandelspijs los met je vingers in een kom en meng het ei er doorheen met een vork.
Rasp wat van de citroenschil boven het geheel en sprenkel er wat druppels citroensap in.
Meng goed en zet terug in de koelkast.

Ontdooi het bladerdeeg.
Snij elke plak bladerdeeg in vieren. Je hebt nu vier kleine vierkantjes.

Als het amandelspijs goed koud is, rol tussen je handen worstjes van ongeveer 3cm lang en 1cm dik. Doe in het hart een paar stukjes fijngesneden abrikozen.
Je kunt wel inschatten hoe groot de worstjes moeten worden als je kijkt naar de bladerdeeg vierkantjes.

Leg op elk bladerdeeg-vierkantje een worstje amandelspijs diagonaal. Klap nu de boven- en onderkant over het spijs heen. De zijkanten blijven open.
Maak nat met je vinger en dip in een schoteltje sesamzaadjes.


Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de koekjes ongeveer 15 minuten tot ze luchtig en goudbruin zijn.
Leg op een schaal en sprenkel er wat honing overheen.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen