maandag 27 mei 2013

Mexicaanse eieren van miss P.

Miss P. is op culinaire ontdekkingsreis. En haar reis blijft  regelmatig steken in Mexico.
In haar gloednieuwe hoogglans-keuken en met haar ongebruikte pannen en servies is het elke dag opnieuw een ontdekkingsreis.

Ze kookt vanaf haar iPhone en gebruikt die overigens ook als boodschappenlijstje. (Koken anno 2013?)
Miss P. is namelijk pas op zichzelf gaan wonen, en leert nu dat het elke dag een opnieuw best een uitdaging is om iets lekkers op tafel te zetten en dan bedoel ik vooral niet de AVG's die ze haar leven lang moest eten.

Samen met mijn broertje zijn ze in hun nieuwe huis getrokken eten ze elke dag de dingen die zij lekker vinden. Het menu van vorige week was bijvoorbeeld Italiaanse hamburgers met mozzarella en tomaat, aardappeltjes met chorizo en stokbrood, en tostadas met kidneybonen. En gelijk hebben ze, want dat is het leuke van op jezelf gaan!

Wil ze gastblogger worden? Ja! Dat lijkt haar wel wat, zolang ze maar niet op de foto hoeft. (Dat ken ik) Dus wie weet is er binnenkort weer een lekker recept van Miss P.

Dit is een superlekker Mexicaans gerechtje dat Miss P. (Pauline) op tafel zette. Goed idee en ook goed gelukt.
Het is vergelijkbaar met de huevas rancheros die de Mexicanen als ontbijt eten, maar dan zonder bonen.

Gebruik een wok of diepe pan en roerbak knapperige (Mexicaanse) groenten. Maak er kuiltjes in en laat er vervolgens voorzichtig eieren in glijden.
Onze Mexicaanse eieren werden rijkelijk met kaas bestrooid, waardoor je ze aan het einde nog nauwelijks kon zien.

Zo maak je het.

Nodig voor 3-4 pers
1 ui, gesnipperd
2 tomaten, in blokjes
1 paprika, in blokjes
1 klein blik mais
1/2 zakje tacokruiden
halve chorizo, in plakjes
geraspte kaas
tortilla's
eieren, 1 per persoon
olijfolie


Verhit de olijfolie en fruit de ui, paprika en mais tot ze beginnen te verkleuren in een minuut of vijf.
Snij de plakjes chorizo doormidden. Voeg toe aan de groenten, samen met de tomaten. Bak een minuut of vijf.
Bestrooi met een half zakje tacokruiden een een 50 ml water en laat een paar minuten pruttelen.

Maak nu kuiltjes in de groenten en laat voorzichtig in elk kuiltje een ei glijden. Kijk uit dat het eigeel heel blijft en het eiwit zich niet door de pan verspreidt!

Laat stollen op laag vuur.

Bestrooi met wat kaas en serveer met warme tortilla's.
Geef er wat creme fraiche bij.

Voor een pittig resultaat kun je een theelepel sambal of wat jalapenopepers uit een potje toevoegen.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen