vrijdag 26 april 2013

Rose's Cantina in Amsterdam sucks!!Rose’s Cantina in Amsterdam was altijd één van mijn favoriete Mexicaanse restaurants. En dat is een vette understatement.
Gedurende de 00’s liepen we er de deur plat. Menig first date en stap- drink- en vriendinnenavondje begon met een overheerlijke maaltijd bij Rose’s. Onder het genot van de sterke frozen margarita’s die er geschonken werden natuurlijk. De gratis nachos met rode salsa waren niet aan te slepen. En door Rose’s associeer ik vrolijke salsamuziek altijd met Mexicaans eten. Een gevalletje Pavlov-effect, zeg maar.
Nu was ik er een tijdje niet geweest (een jaar?) en las op internet dat Rose’s verbouwd was en een nieuwe menukaart had.

Ik dacht: tijd om uit te proberen!
Vorige week waren we er op een normale drukke avond en het was er stil…  Geen vrolijke salsamuziek en er zaten hooguit 6 mensen.
De muren waren zwart/ donkerblauw geschilderd en het zag er niet gezellig uit. Toen we de kaart kregen,  constateerden dat de fijne Mexicaanse klassiekers nowhere to be found waren. Balen!
Hieronder zie je op de foto Rose's van toen (links) en van nu (rechts)De serveerster legde uit dat de kaart tegenwoordig Pan-Amerikaans  (?) is en dat er een andere eigenaar in zit en het restaurant een totaal ander concept heeft.
Oeps! Nu moesten er wel alarmbellen gaan rinkelen.
We gaven de nieuwe toch ‘Rose’s’ een kans en bestelden nachos met salsa en guacamole, een gegrilde steak, een enchilada met kip en een salade.
Hoe triest was dit; we kregen een bordje met 10 nachochipjes en twee glazen kommetjes met wat salsa en guacamole. Van die glazen kommetjes waar je een theezakje in doet! Ongelooflijk! Binnen twee tellen waren we er doorheen. En niks gratis hoor, deze hadden we gewoon van de kaart besteld. (Helaas geen foto van gemaakt)
Toen kwamen de hoofdgerechten. De steak van 24 euro was kaal. Er zat een stukje zoete aardappel bij, en een mini-bakje met dezelfde salsa als van de nachos, verder niets. De smaak was  maar 'gewoontjes'. Niet lekker gekruid of zo en er zaten geen bijgerechtjes als groenten of aardappeltjes bij.

Mijn enchilada smaakte naar niets! Hoe was dit mogelijk, gebruiken ze hier geen kruiden?  Ik proefde alleen de dikke laag gegratineerde Goudse (?) kaas en de zwartgeblakerde randjes.

De salade die we zelf bestelden was wel oké, maar alleen vanwege de granaatappel die er overheen zat.
Wat een teleurstelling dit. En nog duur ook, we waren voor deze aanfluiting  € 81 euro kwijt.
Zelfs de frozen margarita’s waren meer gesmolten dan frozen.
Conclusie: Rose’s Cantina bestaat niet meer. De nieuwe eigenaar runt een restaurant onder een bestaande naam. Maar helaas kunnen de koks niet koken, is de sfeer ernstig achteruit gegaan en stelt de menukaart helemaal niks meer voor. Deze zaak kan niet tippen aan de vroegere Rose’s.
Ik zou zeggen: blijf hier weg en spendeer je centjes in één van de vele omliggende restaurants.
Buiten het feit dat we ons genaaid voelden voor ons geld was ik verdrietig.
Want er was weer een hoofdstuk van mijn ‘jonge’ jaren afgesloten. Lief en leed heb ik gedeeld in de ontelbare bezoekjes aan dit restaurant. Nu slechts nog maar een herinnering van iets dat niet meer bestaat…
En nu moeten we op zoek naar een ander goed Mexicaans restaurant.

de 'Mexicaanse' salade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten