donderdag 18 april 2013

Frisse koude avocado-lentesoep van Jamie Oliver


Dat je gezond bezig bent proef je wanneer je deze soep eet. Omdat het een koude soep is op basis van groenten en yoghurt, zou hij ook als pittige smoothie door het leven kunnen gaan.
In dit geval is het toch echt een soep, gegarneerd met heerlijk pittige nachochips, bieslook, paprika of rode pepertjes.
Hij stond in mijn Jamie Magazine van afgelopen keer, samen met nog meer smakelijke koude soepen.
 
Ik vond de yoghurt ietsje overheersend en zal de volgende keer minder gebruiken dan onderstaand recept voorschrijft, ook halveerde ik de hele komkommer die het originel recept voorschrijft naar een halve.

Eet hem lekker buiten bij de eerste warme lentedag!
 
Nodig

250 ml groentebouillon, afgekoeld
200 ml volle yoghurt (of minder)
1 grote rijpe avocado in stukjes
1 halve komkommer, geschild en zaadlijst verwijderd
4 lente-uitjes, in ringetjes
3 el grof gehakte koriander
1 milde groene peper
sap van 1 limoen
tabasco

Voor de garnering:
nachochips
1 rode chilipeper, gesneden of stukje rode paprika, fijngesneden
avocado olie of knoflookolie
bieslook
 
Pureer de afgekoelde bouillon, yoghurt, avocado, fijngesneden komkommer, lente-uitjes, koriander en groene chilipeper glad. Breng op smaak met tabasco, zout en peper.
Dek af met vershoudfolie en zet minstens een uur in de koelkast.
 
Bij het serveren garneer je de soep met gebroken nacho chips, wat bieslooksprietjes, fijngesneden rode paprika of rode peper (als je van pittig houdt) en wat druppels knoflook- of avocado-olie.
Dien gelijk op!
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten