woensdag 17 april 2013

Lentestamppotje met rauwe spinazie en rucola



Dit smaakvolle stamppotje is lekkerder dan rauwe andijvie-stamppot. De rauwe spinazie en rucola hebben een uitgesproken smaak, vooral als je van beiden lekker veel door het stamppotje doet!
Daar zitten ook nog eens heel veel vitamientjes in!

Serveer met pittige merquez of chorizoworstjes.

Nodig
aardappelen voor puree (voor het aantal personen dat je nodig hebt)
kopje melk
nootmuskaat
peper, zout
halve zak spinazie
handje rucola
spekreepjes

Kook voor de puree de aardappelen gaar en stamp fijn samen met de melk, nootmuskaat en peper en zout.
Bak ondertussen de spekreepjes uit.
Hak de rauwe spinazieblaadjes en rucola klein met een hakmes (niet te klein natuurlijk).
Meng de spekjes en groenten door de puree. Proef of er nog peper en zout bij moet.

Serveer met pittige worstjes zoals merquez of chorizo.

Simpel en gezond, maar ook nog eens erg lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen