vrijdag 5 april 2013

De makkelijkste pasta ooit: met 'spekjessaus'


Dit receptje is zooo makkelijk. Vooral als je niets in huis hebt of als je geen tijd hebt is dit heel snel klaar. En erg smaakvol. Er zitten overigens geen spekjes maar hamreepjes in. Degene die dit verzon noemde het 'spekjessaus'. De naam hebben we zo gehouden.
Je hebt maar 3 ingrediënten nodig, naast de pasta natuurlijk!

Nodig
holle pasta
grote beker creme fraiche
geraspte kaas
bakje hamreepjes
peper, zout

Kook de pasta.
Maak ondertussen de saus. Doe de hamreepjes in een steelpannetje en laat even warm worden. Voeg de beker creme fraiche toe en laat smelten. Als de saus goed warm is, doe twee flinke handen geraspte kaas erbij. Laat dit goed smelten, totdat je geen 'draden' kaas meer kunt vormen wanneer je je lepel optilt.
Proef even of er nog peper en zout bij moet.
Doe de pasta bij de saus en roer goed door zodat de saus in de hollingen van de pasta gaat zitten.
Dien direct op!

Serveer eventueel met wat verse peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen