donderdag 25 april 2013

De lekkerste soep ooit: Thaise kippensoep



Vorige week besloot mijn vriend dat hij een 'Thaise rijstafel' wilde maken van allemaal recepten die hij op Smulweb had gevonden.
Bestaat er zoiets als een Thaise rijsttafel?
De keuken was een chaos en het duurde even, maar na een dik uur stond de tafel vol met heerlijke Thaise gerechtjes! Superlekker met een rosébiertje erbij.
Met een beetje van Smulweb en een beetje van mijn vriend. Want meestal wijkt hij halverwege het recept af van het originele recept en voegt hij allerlei andere ingrediënten toe. (Why??) Maar gelukkig is het resultaat altijd erg lekker.

Deze Thaise kippensoep was de lekkerste die ik ooit gegeten heb.
Hij klopt helemaal volgens Thaise begrippen; hij heeft iets zoets, pittigs en zuurs. En dit allemaal in balans.

Echt een smaakexplosie in je mond, die je doet verlangen naar meer...

Zo maak je hem:

Nodig
2 liter kippenbouillon
1 kipfilet in grove stukken
zonnebloemolie
1 teen knoflook
2 sjalotjes, fijngesneden
groene currypasta
1 el Thaise kruidenmix
vissaus
1,5 stengen citroengras
stukje gemberwortel
handje witte rijst
1 el bruine basterdsuiker
peper
zout
koriander
evt. limoensap

Hak de sjalotjes en knoflook fijn. Schil de gemberwortel en snij dunne plakjes. Doe de Thaise kruidenmix in een thee-ei.
Fruit de knoflook en sjalotjes in olie. Voeg daar 1 a 2 eetlepels currypasta aan toe. Roer de gemberwortel, citroengras, 2 eetlepels vissaus en bruine suiker door. Voeg de kippenbouillon en rijst toe en laat zachtjes koken met het kruidenei er in. Kook de kipfilet mee tot de stukken gaar zijn.
Garneer bij het opdienen met wat koriander en eventueel wat druppels limoensap.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen