donderdag 11 april 2013

Luchtige tapenade-ham koekjes


Deze heerlijke luchtige koekjes maakte ik eerder met kaneel en suiker (zie oude blogpost). Je kunt ze namelijk met zoet of hartig beleggen.

Het is heel eenvoudig, kies gewoon wat je lekker vindt en zorg dat het op je deeglapje gesmeerd of gestrooid kan worden. Geen grote stukken beleg dus!

Ik gebruikte tomaten-tapenade, maar kruidenkaas, pesto of groene tapenade hadden ook gekund.

Hoewel je zoiets ook met bladerdeeg zou kunnen maken is het croissantdeeg vele malen luchtiger en zachter dan bladerdeeg.

Nodig:
croissantdeeg uit blik
tapenade
hamflinters
geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het croissantdeeg uit en gebruik 2 plakken (voor 2 croissants). Laat ze aan elkaar zitten en plak de naden aan elkaar. Je hebt nu 1 rechthoekige plak deeg.

Besmeer met de tapenade en bestrooi heel zuinig met wat geraspte kaas en hamflinters.

Rol het deeg op in de breedte. Je hebt nu een rol van ongeveer 5 cm dik.
Snij met een scherp mes plakjes van ongeveer 0,5 cm dik.

Leg ze voorzichtig op een vel bakpapier. De rolletjes mogen losjes zijn en hoeven niet stijf opgerold te zijn. In de oven rijst het deeg dicht, zodat je dichte koekjes krijgt.

Doe in de oven en bak ongeveer 15 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn. Eventueel halverwege omkeren.

Laat even afkoelen en serveer lauwwarm.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten