maandag 19 november 2012

Stoofpeertjes in witte wijn en vanille



Weer eens wat anders dan stoofpeertjes met kaneel in rode wijn.
De peertjes blijven mooi wit en hebben een zoete, vanillesmaak met een vleugje steranijs!
Wij aten ze warm met een bolletje vanille ijs en toefje slagroom.

Zo maak je ze:

Nodig voor 10 peertjes
10 kleine stoofperen, geschild en met steeltje eraan
1 groot vanillestokje
500 ml witte wijn
50 ml water
100 gr suiker
5 stukssteranijs

 
Laat de suiker in het water oplossen in een grote pan.
Als de suiker opgelost is, giet de wijn erbij, samen met de steranijsbloemetjes. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de binnenkant er uit. Doe beiden in de pan. Laat de wijn even warm worden. Doe de peren erbij en breng aan de kook. Zet na vijf minuten het vuur lager en laat minimaal 2 uren stoven.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen