dinsdag 20 november 2012

Gele rijst met zeevruchten en chorizo - een soort paella



Dit gerecht komt uit het kookbook van Desperate Housewifes. Ooit gekregen met kerst, maar weinig gebruikt.
De receptjes van Gabrielle Solis, de pittige latijns-Amerikaanse housewife uit de serie, zijn wel leuk.
Met een beetje pit!

Dit is een soort stoofpotje, hoewel je het niet echt lang laat stoven...
De smaak van de chorizo is erg lekker in combinatie met de zeevruchten. In het originele recept worden er overigens alleen grote garnalen gebruikt.

Ik had ze niet in huis, dus nam ik zeevruchten. Nog lekkerder!

Zo maak je het:

Nodig voor 2-3 personen
halve goede chorizoworst, in plakjes (niet van Stegeman!!)
handje zeevruchten
3 bosuien in stukjes van 2 cm
3 tenen knoflook
glas witte wijn
1 theelepel sambal
1 rode kleine paprika in reepjes
blik gepelde tomaten
peterselie, fijngehakt (of gedroogde)
gele rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Laat in een zware braadpan een laagje olijfolie warm worden. Bak de plakjes chorizo samen met twee fijngesneden tenen knoflook. Als de chorizo kleurt, haal ze uit de pan.
Doe nu de zeevruchten in de pan en laat kort bakken.

Voeg het blik gepelde tomaten toe en maak ze stuk met de lepel. Voeg hierna de groenten toe en laat met het deksel er op vijf minuten stoven.

Doe de witte wijn erbij, samen met de sambal en peterselie en knijp het laatste teentje knoflook uit.

Laat nog 15 minuten op laag vuur met het deksel op de pan stoven.

 Proef of er zout en peper bij moet!

Als de rijst klaar is, dien op met de saus er bovenop.













Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen