woensdag 14 november 2012

Romige spaghetti met tonijn


Deze heerlijke spaghetti maak ik vaak wanneer ik weinig tijd heb om te koken - of geen zin. (Maar dat komt zelden voor)

De saus is op basis van slagroom. Je dient dit gelijk op te eten! Hij hoort namelijk lekker smeuig te blijven.

Nodig voor 2
spaghetti (verse of gedroogde)
bekertje slagroom 200 ml
klein blik tonijn op olie
1 ui, gesnipperd
handje diepvries doperwten
blikje tomatenpuree
handje cherry tomaten
2 teentjes knoflook
zout, peper
geraspte kaas

Kook de spaghetti en maak ondertussen de saus.

Bak de gesnipperde ui glazig in een koekenpan. Voeg de uitgelekte tonijn toe, samen met een fijngesneden teen knoflook en de doperwten. Laat 3 minuten bakken in de koekenpan onder af en toe roeren. Meng de gehalveerde cherrytomaatjes erdoor.

Giet de slagroom erbij en een eetlepel tomatenpuree. Meng goed en proef. Maak op smaak met zout, peper en een uitgeknepen teen knoflook.

Meng de saus door de spaghetti. Draai er wat peper overheen en strooi er geraspte kaas overheen.

Dit is zo heerlijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen