donderdag 13 juni 2013

Zomerse citroencake met fris glazuurlaagje




Deze cake moet je eens proberen!
Ik associeer hem met de zomer, vanwege de citroensmaak. De cake is heerlijk smeuig en fris en kan bijna niet mislukken!

Vooral het citroen-icinglaagje is lekker citroenig en mag absoluut niet ontbreken over je cake heen.

Bewaar hem in de koelkast, zodat het glazuur niet smelt!

Nodig
100 gr roomboter
100 gr suiker
geraspte schil en sap van 2 citroenen
3 eieren, gesplitst
180 gr bloem
15 gr bakpoeder
boter of bakspray voor de vorm

Icing
250 gr poedersuiker
1 eiwit
sap van 1/2 citroen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de boter, suiker en schil van de citroenen tot een creme.
Splits de eieren. Roer één voor één de eierdooiers er doorheen. Doe de gezeefde bloem en het bakpoeder erbij, gevolgd door het sap van de citroenen.

Klop de eiwitten stijf spatel ze voorzichtig door het beslag.

Giet in een ingevette cakevorm.
Zet in de oven en laat ongeveer 40-45 minuten bakken. Test of de cake gaar is door met een cocktailprikker in de cake te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Is deze nat, laat dan nog langer bakken.

Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.

Maak intussen het glazuur. Meng  in een steelpan de poedersuiker met het eiwit en citroensap. Klop het mensel ongeveer 5 minuten tot een schuimend glazuur.

Zet de afgekoelde cake op een vel bakpapier. Lepel het glazuur over de cake. Alle glazuur wat langs de zijkanten van de cake afloopt, schep je later weer opnieuw over de cake. Doe dit steeds met een paar minuten ertussen. De icing stolt namelijk steeds, waardoor het beter bovenop de cake blijft plakken.

Versier eventueel met mooie glanzende pareltjes.
Laat de icing krokant worden voordat je de cake aansnijdt.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten