woensdag 26 juni 2013

4 Easy feestelijke zomerhapjes


Deze feestelijke hapjes at ik laatst en ik was er superenthousiast over.

Je zou deze amuses namelijk makkelijk kunnen namaken voor bij een verjaardags-, barbecue-, of zomer-tuinfeestje. (En natuurlijk ook gewoon in de winter)

Een amuse maken die er aantrekkelijk uitziet is zo makkelijk nog niet, maar met deze simpele koude ingrediënten en de verschillende vormen glaasjes in combinatie met de prikkertjes zijn makkelijk na te maken.
De prikkertjes dienen gelijk als vorkjes, dus mogen niet missen!

Zorg dat je voor elke verschillende amuse een andere vorm glaasje neemt, voor een spannende presentatie. De prikkertjes moeten een vork-vorm hebben, anders wordt het heel lastig om de inhoud van de glaasjes op te eten!

Vier amuses

1. Parmaham - blokjes meloen - tuinkers - druif aan een stokje in een rond glaasje.
Overgiet met goede olijfolie. Je kunt ook een plakje Spinata Romana gebruiken ( Italiaanse salami)


2. Gebakken (knoflook) garnalen (2 stuks) - rucola - halfgedroogde tomaatjes in een rond glaasje.
Doe wat rucola samen met een tomaatje en een garnaal in het glas. Prik ook op een prikkertje een garnaal en een tomaatje en zet ook in het glaasje.

3. Gerookte kipreepjes - blokjes perzik - basilicumblaadjes - komkommer aan een stokje in recht borrelglaasje.
Overgiet met een drupje goede olijolie

4. Mozzarellaballetjes (bocconcini) - rucola - halfgedroogde tomaatjes - pesto in borrelglaasje.
Doe onderin wat rucola, daar bovenop een balletje mozzarella en twee tomaatjes. Doe een klodder pesto op het mozzarellaballetje en geef er een vorkje bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen