maandag 17 juni 2013

Een laid-back picknick





Vorige week hadden wij een instant pickick op een gewone doordeweekse dag. Omdat we geen zin hadden om thuis te eten.

Ik organiseerde een snelle picknick zonder opsmuk. Dus niet met de mooie, gekunselde broodjes met 'rustieke' touwtjes en fraaie weckpotjes zoals je ze in de Libelle of kookbladen tegenkomt.

No way. Gewoon relaxed met zijn tweetjes in het bos met een vers stokbrood, lekkere kaasjes, olijven en smeersels, een pastasalade en een wegwerpbarbecue met wat vlees. En niet te vergeten een lekkere koele fles drank!

We pakten onze eetwaar in plastic bakjes in, want dat stapelt lekker makkelijk.
En als je slim bent, doe je spulletjes in een doosje. Waarom? Omdat het doosje als 'tafeltje' kan fungeren. Zo vallen je plastic glazen tenminste niet om!

Wij hadden een fijne, relaxte avond in het avondzonnetje.
Nu jij nog!

Wat maakte ik?

Naast een mini-bbq met wat vlees, een stokbrood en kaasjes maakte ik zelf een heerlijke pastasalade, aioli en paprika-boter.

Paprikaboter
150 gr roomboter
1 blikje tomatenpuree
1 el roze pepers, gekneusd
3 tl paprikapoeder
zout, peper

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen en roer los met een vork.
Meng er een blikje tomatenpuree doorheen. Je moet goed roeren voor een mooi egaal geheel.
Voeg de roze pepers, het paprikapoeer toe en roer goed door.
Breng op smaak met zout en peper.

Aioli
Ik gebruikte kant en klare mayonaise. Je kunt er ook voor kiezen om zelf je mayonaise te maken.
5 el mayonaise
1 tl creme fraiche
drupje olijfolie
1 teen knoflook
zeezout

Meng bovenstaande ingrediënten en knijp de knoflook er boven uit.
Geef een draai met de zoutmolen boven de aioli en meng alles goed.
Proef of de aioli op smaak is.

Pastasalade met mozzarella, rucola en tomaat
1,5 handjes schelpenpasta
1 teen knoflook
olijfolie
1 hand basilicumblaadjes
1 hand kerstomaten
2 handen rucola
1 bol mozzarella
peper, zout

Kook de schelpenpasta en laat onder de koude kraan afkoelen.

Doe een bodempje olijfolie in een koekenpan en zet op laag vuur. Kneus een teen knoflook en leg in de olijfolie. Doe er 4 basilicumblaadjes bij. Doe het deksel op de pan en laat minstens een half uur op laag vuur trekken. De knoflook mag niet bruin worden, dus zet op laag vuur.

Halveer ondertussen de tomaatjes en scheur de mozzarella in stukken. Doe dit ook met de basilicum.

Verwijder de knoflook uit de olijfolie. Meng de olijfolie door de pasta. Voeg de mozzarella, rucola, basilicumblaadjes en tomaatjes toe.

Breng op smaak met wat peper en zout.

Zet in de koelkast tot gebruik.

Je kunt alle ingrediënten rechtstreeks in een plastic bakje doen. Doe dan het deksel er op en schud door elkaar heen.


Verder nodig voor je picknick
fles gekoelde drank
plastic glazen
mini wegwerp-bbq met wat vlees
lucifers
plastic borden en bestek
servetten
flessenopener
afvalzak
picknickkleed
goed gezelschap

Tips

*  Laat je stokbrood in de winkel snijden. Je hebt mooie, dunne plakjes die met de broodsnijmachine gesneden worden en het wordt netjes in een zak voor je gedaan.

* Je kunt een thermosfles koffie of thee met koekjes meenemen als 'toetje'.

* Als je je spullen in een doosje vervoert, kun je het doosje als tafel gebruiken.

* Let op dat je een droge ondergrond hebt.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen