donderdag 6 juni 2013

Flensjes met luchtige mascarpone-sinaasappelvulling


Dit is een heerlijk toetje dat niet te zoet is, maar wel heel machtig.

De mascarpone wordt op smaak gemaakt met sinaasappelschilletjes, wat heerlijk fris en een klein beetje bitter is. Verder gaat er knapperig gebakken amandelschaafsel doorheen, de perfecte match voor in de vulling.

Het originele recept voor de vulling gebruikte ik regelmatig tussen mijn taarten of op cakes.
Maar deze keer voegde ik geklopte slagroom toe voor een luchtiger resultaat. De vulling is zo lekker, dat je hem zo wel wilt oplepelen!


Zo maak je het:

Nodig
pannenkoekmix
melk
ei
boter

Vulling
250 gr mascarpone
100 ml slagroom
poedersuiker, ongeveer 50 gr
1 sinaasappel
amandelschaafsel

Bak de flensjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak lekkere dunne, die niet al te groot zijn.
Maak er 1 per persoon. Laat de flensjes afkoelen.

Bak het amandelschaafsel lichtbruin in een koekenpan en laat afkoelen.

Voor de vulling moet je even kijken hoeveel je nodig hebt (aantal personen).

Klop de slagroom zonder suiker. Roer de mascarpone los met de poedersuiker.
Rasp sinaasappelschilletjes van de schoongeboende sinaasappel en voeg toe aan de mascarpone. Voeg een drupje sinaasappelsap toe (niet meer dan 2 eetlepels!).

Maak het gabakken amandelschaafsel klein met een mes. Voeg toe aan de mascarpone.
Spatel de geklopte slagroom er doorheen en proef of er eventueel nog poedersuiker of sinaasappelschil bij moet.

Leg op elk flensje een hoeveelheid van de vulling op één helft. Maak een beetje plat met een lepel, maar zorg dat er een flinke laag op zit!
Vouw de andere helft er overheen.
Bestrooi met wat poedersuiker en overgebleven amandelschaafsel.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten