maandag 10 juni 2013

Andijvie met kappertjes, knoflook en creme fraiche


Weer eens een andere manier om andijvie klaar te maken: je roerbakt het met knoflook en creme fraiche.
En door de kappertjes en knoflook die er beiden doorheen gaan is de smaak heerlijk fris en pittig tegelijk.

Let er op dat je alleen de kleine binnenste bladeren van de krop andijvie gebruikt. De stelen van de grote bladeren zijn namelijk ontzettend taai en niet lekker wanneer je ze roerbakt.
Die kun je nog kleinsnijden en de volgende dag koken. Of aan het konijn geven.

Nodig
krop andijvie, de kleine, zachte bladeren
beker creme fraiche
1 teen knofllook
2 el kappertjes
olijfolie

Snij de onderkant van de krop andijvie en verwijder de buitenste grote bladeren.

Verhit olijfolie in een hapjespan of wok en voeg de andijvie toe. Pers de teen knoflook uit boven de andijvie.
Blijf omscheppen tot de andijvie zacht en goudgeel wordt.

Draai het vuur laag en voeg 125 ml creme fraiche toe. Laat de creme fraiche smelten.
Voeg nu de kappertjes toe samen met wat peper en zout.
Stoof nog even met een deksel op de pan tot de andijvie lekker zacht en beetgaar is.




Snuffel, ons nieuwste familielid, was de volgende dag en de dagen die daarop volgden blij met de andijvie left-overs.

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten