woensdag 19 juni 2013

BBQ garnalen: omwikkeld met spek + pittige garnalen


Een vers garnaaltje van de barbecue is altijd lekker. Of het nu bij je avondeten hoort, of als hapje tussendoor, dat maakt niet uit.

Uit mijn supergoede nieuwe barbecue-kookboek van de Lidl (binnenkort meer over dit boek!) komt het receptje met garnalen omwikkeld met spek.
Het is een verrassende combinatie van vis-vlees en het spek geeft de garnaaltjes een heerlijk zoute, rokerige smaak. Heel apart!

Verder nog twee andere ideetjes voor op de bbq; pittige garnalen en kruidenboter-champignons.


Nodig
rauwe garnalen in schil, zonder kop
rauwe, volledig geschilde garnalen
ontbijtspek
2 tenen knoflook
olijfolie
rode peper
gedroogde bieslook
peper, zout
citroen

champignons
knoflook- kruidenboter

Voor de garnalen omwikkeld met spek;
Doe volledig gepelde garnalen zonder kop, maar met staart in een kom. Overgiet met olijfolie en knijp een teentje knoflook er boven uit
.
Laat een half uur marineren.

Je hoeft geen zout en peper toe te voegen. Het ontbijtspek is al zout genoeg.
Omwikkel de garnalen met een plakje ontbijtspek per garnaal.
Rijg aan spiezen en bak op de barbecue tot de garnalen roze zijn met af en toe omkeren.

Voor de pittige garnalen;
Doe de garnalen met schil zonder kop en met staart in een kom en overgiet met olijfolie. Knijp er een teentje knoflook boven uit.
Snij een half rood pepertje fijn en doe bij de garnalen. Bestrooi met gedroogde bieslook, peper en zout en roer door elkaar.

Laat minstens een half uur marineren.

Bak de garnalen los op de barbecue tot ze roze kleuren met af en toe omkeren.
Besprenkel met wat citroensap en serveer met cocktail- of chilisaus.

De champignons;
Vul de schoongeborstelde champignons met een klontje kruidenboter en leg ze hoog boven de barbecue. Ze hoeven maar kort te bakken, alleen tot de boter gesmolten is.


















Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen