vrijdag 21 juni 2013

BBQ-gadgets voor gevorderden


Barbecueen is niet zomaar iets. Dat moet je niet te licht opvatten. Volgens sommigen dan.

Als je je er in verdiept, kom je tot de conclusie dat het een state-of-life is. En sommigen maken er een hobby/ studie/ lifestyle/ obsessie van. Vooral mannen.

Een wandelingetje door een tuincentrum doet je tegenwoordig verbazen over de bbq afdeling, waar een ruim assortiment aan barbecues, 'buitenkeukens', accessoires en kookspullen steeds uitgebreider is.
Naast de Weber-spulletjes zoals de bekende pizza-steen en saté-stokjeshouder of het rooktrommeltje is er nog een andere wereld, die je waarschijnlijk nog niet kende. Die vind je niet in het tuincentrum.

Zo hoorde ik van een collega van mij, een BBQ-Liefhebber, over de fantastische gadgets die hij heeft. Er schijnen online bbq-community's te bestaan waarbij je je kunt aansluiten.
En je kunt je wel voorstellen wat voor tips voor gevorderden daar over tafel gaan...

Hij vertelde deze tip: een soort plantenspuit waarmee je marinade over je vlees kunt 'glazen'. Hij doet er onder andere appelstroop in. En het is niet zomaar een plantenspuit. Nee, het is de Steven Raichlen Spray Bottle. Van de bbq-goeroe Steven Raichlen.

Na enige research kwam ik de volgende coole gadgets tegen die eigenlijk hele slimme bbq-hebbedingetjes zijn.


Grill Ring - Je prikt er een ronde groente op zodat deze gelijkmatig gaart.

Schrik niet! Het is de Marinade Injector. Je spuit je vlees in met marinade. Dan blijft de binnenkant ook sappig en gekruid.


Rib Rack - Voor het rechtop zetten van spare ribs.

De grote broer van de Marinade Injector: de Marinade Turbo Charger. Injecteer marinade in je vlees met meerdere spuiten tegelijk.

De Spray Bottle - Voor het glaceren van marinade op het vlees tijdens het bakken. De gaatjes zijn groter dan bij een plantenspuit.

Skewer Shield - hier leg je stokjes op. Dan worden de handvaten niet heet, wat makkelijker vastpakt.

Hoe handig is ist? Alle balletjes tegelijk omkeren met deze tang.
Je vindt deze coole spullen op de website van Steven Raichler: http://www.stevenraichlen.eu/barbecue/

Deze website http://www.basbq.com/ heeft ook veel, waaronder bovenstaande spullen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten