vrijdag 22 februari 2013

Zelf roti maken met Patrick's



Mijn vriendinnetje van het werk was lyrisch over de roti die ze maakte. Met een potje originele saus en echte rotikoeken. Ze bracht beide voor me mee en ik testte ze.
Simone had it right!

Dit was erg lekker, met een authentieke Surinaamse smaak. En natuurlijk supermakkelijk te maken, want het komt gewoon uit een potje.

Na research blijkt de maker van de heerlijke saus, Patrick, een Surinaams cateraar te zijn.
Hij geeft ook workshops en verkoopt meer van zijn sauzen op zijn website: http://www.patrickscatering.nl/.

Die van mij scoorde Simone bij 'haar' C1000 in Alphen ad Rijn.

Zo maak je het (easy does it).

Nodig (max. 4 pers)
Patrick's marinade: kerrie massala
Kries rotikoeken
handjevol kleine aardappelen
handjevol sperziebonen of kouseband
aantal kippendijen voor het aantal personen
aantal eieren voor het aantal personen, hardgekookt

Kook de aardappels gaar en de eieren hard. Als je verse bonen gebruikt, kook ze beetgaar in ongeveer 10 minuten. Als je diepvriesbonen gebruikt, kun je ze bevroren aan de saus toevoegen.
Bak de kippendijen aan in een koekenpan.
Voeg de saus, bonen, aardappelen en gekookte eieren toe en laat de kip gaar worden.
Als de kip gaar is na ongeveer 15 minuten, haal uit de saus en pluk het vlees van de botten. Doe terug in de pan.
Verwarm de rotikoek enkele seconden in de magnetron en serveer samen met de saus. Geef ieder een rotikoek plus saus met een gekookt eitje bij zijn portie.









Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen