dinsdag 26 februari 2013

Broodje Winterberg uit oude Elle Eten


Op de foto ziet het er niet zo lekker uit. Zeker niet als het fotogenieke broodje van het recept dat ooit in de Elle Eten stond.
Maar lekker is hij wel, deze luxe versie van een hotdog.

Er gaan een heleboel ingrediënten, of toppings op. Daardoor wordt het een luxe broodje met spannende smaken!

Nodig
turks brood
chipolataworstjes of pittige merquezworstjes (3 per persoon)
bacon (2 plakken per persoon)
zuurkool
appelsap
geroosterde paprika uit pot
ui in ringen
klein teentje knoflook
beker creme fraiche
boter


Laat de zuurkool uitlekken in een zeef en doe in een pan. Giet er appelsap bij tot het net onder staat en zet op laag vuur.
Snij de ui in ringen.
Bak in een koekenpan de bacon. Haal de bacon uit de pan en doe de uienringen er in. Bak ze in het vet van de bacon en voeg eventueel nog wat boter toe. Doe na een minuut of twee de worstjes erbij en bak gaar in ongeveer 15 minuten.

Roer de helft van de beker creme fraiche los met een heel klein teentje (of halve) uitgeperste knoflook. Het is de bedoeling dat je een roomsausje krijgt, waar heel in de verte een knoflooksmaak aan zit. Deze saus is voor over het broodje. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Giet de zuurkool met appelsap af en roer er een paar lepels van de overige creme fraiche uit het bekertje doorheen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij het turkse brood in punten en laat een paar minuten warm worden in de oven. Let op dat het brood niet krokant wordt!

Snij het brood open en beleg met 2 geroosterde paprika's uit pot, 2 plakken van de gebakken bacon, de worstjes (3 stuks), de zuurkool en uien. Serveer met een flinke klodder van de knoflookroom.

Je broodje zal te vol zijn om te hanteren. Zet je tanden erin en maak gebruik van veel servetjes!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen