woensdag 13 februari 2013

Stamppotje met rucola, basilicum en tomaat


Dit originele receptje komt uit de Allerhande van vorige maand. Een verrassend stampotje met verfijnde smaken.

Wij aten hem met een rookworst en honingmosterd, maar met een lekker saucijsje of chipolataworstjes zou hij ook heerlijk zijn.

Nodig voor 2
500 gr aardappelen
olijfolie
pijnboompitten
kopje melk
zakje rucola
halve courgette
handje cherrytomaten
handje basilicumblaadjes
parmezaanse kaas, geraspt
nootmuskaat
peper, zout

Kook de aardappelen en maak er puree van. Gebruik hiervoor het kopje melk, peper, zout en nootmuskaat.

Maak ondertussen de andere ingrediënten voor in het stamppotje.

Bak de pijnboompitjes bruin in een koekenpan en laat ze niet aanbranden.

Schil de halve courgette en snij in blokjes. Bak in een koekenpan in olijfolie ongeveer vijf minuten. Halveer de tomaatjes en voeg toe aan de courgette. Laat nog een minuut of twee meebakken en draai het vuur uit.

Meng de rucola, basilicumblaadjes, parmezaanse kaas en het courgettemengsel door de aardappelpuree.

Bestrooi met de pijnboompitjes en geef nog een draai met de pepermolen.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen