maandag 4 februari 2013

Gestoomde visrolletjes met spinazievulling


Mijn vriend wilde me verrassen met een lekker maaltje. Dat is helemaal gelukt! Hij maakte 'iets nieuws', namelijk visrolletjes met spinazievulling uit de stoomoven. Lekker en gezond.
Die stoomoven van ons is nog nooit gebruikt en ons voornemen is om hem eens, of wat vaker te gebruiken.
We hebben ons dan ook ingeschreven voor een workshop bij het Miele Culinary Institute.

Dit visje deden we op goed geluk; we gebruikten de sneltoets met Het Visje erop en eind goed al goed, de vis was perfect gestoomd. Goed idee van mijn lief... En zoals altijd bij hem was er aan alles gedacht; we aten er een lekkere frisse tonijnsalade bij en een kreeftensoepje uit een zak.

Als je geen stoomoven hebt (grote kans), kun je ook gebruik maken van een stoommandje. Of schuif je de visrolletjes in de oven met een beetje kaas er overheen.

Nodig voor 2:
2 visfilets van een witte vis, gemarineerd of ongemarineerd
zak spinazie
gedroogde tomaten op olie
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngehakt

Wij hadden gemarineerde witte vis, vandaar de rode kleur op de foto.
Verhit wat olijfolie in een wok en bak de ui en knoflook glazig. Voeg nu handje voor handje de spinazie toe totdat alles geslonken is en gaar. Snijd een paar gedroogde tomaatjes in reepjes en doe door de spinazie. Laat de spinazie goed uitlekken voordat je hem gebruikt voor de vis.
Bestrooi de vis met peper en zout en evt. kruiden en leg de spinazievulling er op. Rol nu op en zet vast met een cocktailprikker.
Als je een stoomoven hebt, stoom in 15 minuten gaar.
Als je een stoommandje hebt, leg een vel bakpapier onderin het mandje en prik er wat gaatjes in. Leg de vis er op en laat ongeveer 20 minuten gaarstomen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten