donderdag 7 februari 2013

Pittige ravioli met rode peper, spinazie en gorgonzola


Deze ravioli maakte mijn zus toen ik bij haar at en hij was heerlijk! Het originele recept schreef knoflook voor, maar we kwamen er achter dat de knoflook op was. Ze gooide er een rode peper doorheen, wat een heerlijk pittig resultaat gaf.
Ik heb hem daarna ook zelf gemaakt en met succes.
Vind je een hele rode peper te heet? Neem dan een kwart.

Nodig voor 4
2 bakjes verse ravioli met eekhoorntjesbrood (AH)
1 kleine zak spinazie
200 gr gorgonzola
1 rode peper (of een gedeelte van een rode peper)
1 ui
parmezaanse kaas, geraspt
olijfolie

Zet water op om de ravioli in te koken.
Snipper ondertussen de ui en snijd de rode peper in dunne ringetjes.
Bak beiden in een wok of  grote koekenpan in olijfolie. Voeg handje voor handje de spinazie toe, totdat deze geslonken is.
Snijd de gorgonzola in stukjes en voeg toe aan de groenten. Laat smelten, totdat er een gorgonzolasaus ontstaat. Breng eventueel nog op smaak met wat zout.
Kook ondertussen de ravioli in ongeveer 5 minuten gaar. Giet af en meng door de saus.
Rasp er parmezaanse kaas overheen.

Hou je niet van gorgonzola? Je kunt ook ricotta gebruiken. Voeg dan  wat parmezaanse kaas toe aan de ricotta, zodat deze wat pittiger wordt.
Je kunt ook gewone pasta gebruiken in plaats van ravioli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten