maandag 25 februari 2013

Oosterse broccoli


Heb je wel eens een recept van Koken met Karin geprint? Dat ziet er zo leuk uit, met tekeningetjes en in een grappig, geschreven lettertype.

Ik maakte Oosterse broccoli naar haar recept (maar liet de stemgember achterwege) onder het motto 'weer eens iets anders met groenten maken'.

Het is lekker, pittig en zuur door elkaar en gezond!

Nodig:
broccoli, in roosjes
2 el sesamzaadjes
2 el sesamolie
2 el zoute sojasaus
1 limoen
1 spaanse peper

Breng een pan met water aan de kook en kook de broccoliroosjes beetgaar in ongeveer 5 minuten (ik deed het iets langer, een minuut of 8).
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin. Giet in een schaal de sesamolie en sap van de limoen.
Halveer het pepertje in de lengte en verwijder de pitjes. Hak het pepertje zonder pitjes fijn en voeg toe, samen met de sesamzaadjes. Giet de broccoli af en doe de broccoliroosjes bij de saus en roer alles door elkaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen