vrijdag 1 februari 2013

Mangocarpaccio met mozzarella

Vanaf nu is dit mijn favoriete gerecht, ever! Dit is zo lekker!
Het zoete van de mango, het romige van de mozarella en het pittige van de basilicum en peper. De combinatie is hemels en ik voel me al helemaal jarig. Ik vind dit namelijk echt zomers smaken en zie mezelf dit al lekker buiten op het terras eten...
Je kunt hem als fris voorafje serveren of als nagerecht.

Nodig:
mango
goede mozarella
basilicumplantje
olijfolie
pijnboompitjes
peper, zout

Schil de mango met een kaasschaaf of dunschiller en snijd dunne plakjes. Snijd de mozarella ook in dunne plakken.
Rangschik om en om op een bord en besprenkel met olijfolie.
Bak de pijnboompitjes krokant. Pas op dat ze niet aanbranden!
Draai wat peper en zout over de carpaccio (niet te veel) en bestrooi met wat basilicumblaadjes en de pijnboompitjes. Zet in de koelkast tot gebruik of dien gelijk op.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen