donderdag 28 februari 2013

Thais restaurant Songkhla in Den Haag


Toen we laatst een dagje Den Haag deden, bleek het Chinees Nieuwjaar te zijn. In Chinatown waren was het feest en met draken, optochten en vuurwerk werd het Chinees Nieuwjaar ingeluid.

Wij namen er een kijkje en lieten ons betoveren door mega-lampionnen en Chinese danseressen.

Maar toen er een sneeuwstorm de kop op stak, vonden we het mooi geweest en we doken een restaurantje in om ons op te warmen met een late 'lunch'.

Het was Thais restaurant Songkhla, waar je op de eerste verdieping eet, in plaats van beneden.

De inrichting was heel knus en gezellig, met in de hoofdrol orchideeën; de volledige vensterbank stond vol met prachtige, witte orchideeën. Ook hingen ze aan het plafond in kokosnoten (goed idee!).

Wij bestelden beiden een soep en wat Thaise hapjes en waren aangenaam verrast. Hier is alles heel vers en heeft alles smaak.
De soepen waren Thaise kokossoep met garnaal (Tom Kha Kai) en groente-noodlesoep met heel veel knapperige groenten.

Het servies was echt Thais en het bestek was van koperkleurig 'bamboe'. Zo schattig allemaal!
De jus d'orange kreeg ik op een originele manier, met een bordje verse sinaasappel erbij.

Hoewel we niet een volledig diner hadden genomen, vonden wij het een succes. De setting, het eten, wij vonden het heel prettig allemaal!

Je vindt restaurant Songkhla  op de Gedempte Burgwal 2-F in Den Haag.








Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen