dinsdag 25 september 2012

Spaghetti Carbonara met pancetta, slagroom en ei

Deze heerlijke spaghetti carbonara komt uit het boek 'Koken voor familie en vrienden' van Ainsley Harriot.

Hij is heel simpel en staat binnen een paar minuten op tafel. De saus heeft namelijk weinig voorbereiding nodig en roer je koud door de spaghetti heen. In de pan laat je het dan even warm worden. En omdat er door het sausje rauw ei zit, gaat dit een klein beetje stollen. Dit resulteert in een fluweelzachte saus met mini-klontjes gestold ei er in!

Echt het proberen waard.

Zo maak je hem;

Nodig voor 2-3 personen

spaghetti voor 2-3 personen (liefst géén volkoren)
1 ons pancetta
1 sjalot
2 eieren
bekertje slagroom 200 ml
teentje knoflook
geraspte kaas
peterselie
olijfolie
zout, peper

Zet water op om de spaghetti in te koken.
Snijd de sjalot klein en scheur de pancetta in stukken. Bak de pancetta krokant in een grote koekenpan (hier gaat later de spaghetti bij) in een beetje olijfolie en voeg daarna de sjalot toe en bak glazig (niet bruin laten worden!). Knijp hierna het teentje knoflook uit boven de pan en draai het vuur uit.

Als het water kookt, doe de spaghetti in de pan en kook beetgaar.

Doe ondertussen de eieren, samen met 2/3 van de slagroom in een kom. Klop door elkaar heen met een garde. Voeg een handje geraspte kaas, wat gehakte peterselie (of gedroogde uit een potje) in en roer door elkaar heen.

Als de spaghetti klaar is, giet af en doe in de koekenpan bij de pancetta en sjalot. Zet het vuur hoog en giet de saus erbij. Nu moet je goed roeren! Het ei gaat namelijk stollen en je wilt geen omelet op de bodem van de pan hebben!
Er ontstaan nu kleine klontjes gestold ei. De spaghetti moet nat en smeuig zijn met kleine klontjes gestold ei er in. Het is nu klaar.

Als de spaghetti op de borden ligt, geef een draai van de peper- en zoutmolen er overheen en strooi er wat geraspte kaas er over.

Als je de spaghetti te droog vindt (hij moet nat en smeuig zijn), schenk dan nog wat van de overgebleven slagroom over de spaghetti!Geen opmerkingen:

Een reactie posten