maandag 10 september 2012

Eénpersoons mosselpannetjes

In België aten we mosselen en die krijg je dan in schattige éénpersoons-pannetjes. Ze waren er in alle kleuren en toen ik de maandag daarna mosselen in bier maakte en alleen de grote oude zwarte pan had, waar we met onze vorken in zaten te prikken, vond ik het tijd om op zoek te gaan naar kleine éénpersoons mosselpannetjes. Gekleurde zijn helaas nergens te vinden, niet in Nederland tenminste.
Witte wel! Dus ik kocht bij horecagroothandel Hanos (ook zo'n heerlijke winkel!)eenpersoons-pannetjes van 18 cm en was er zoo blij mee!
Gisteren dan de herkansing mosselen eten. Ik greep de gelegenheid aan om ze dit keer in witte wijn te maken.
De pannetjes waren een succes. Staat erg leuk en zo'n pannetje helemaal alleen voor jezelf is ook heerlijk...


Zo maakte ik de mosselen

Nodig voor 2:

2 kg mosselen
klontje boter
1 zakje mosselgroente (of 1 wortel, 1 ui, 1 prei, 1 stengel bleekselderij, gesneden)
1 zakje mosselkruiden (optioneel)
1 teentje knoflook, gehakt
1 laurierblaadje
1 kwart rode peper, fijngesneden
2 grote glazen witte wijn

Spoel de mosselen goed onder de koude kraan af. Geef schelpen die open staan een tik met een mes of iets hards. Als ze dicht gaan, kun je ze nog gebruiken. Blijven ze open staan, gooi ze dan weg.

Laat de boter smelten en smoor de helft van de groenten samen met het laurierblaadje, de knoflook en de rode peper in de pan, zodat ze een beetje zacht worden. Doe de helft van de mosselen erbij en dan de andere helft van de groenten. Strooi de mosselkruiden er overheen. Giet de wijn erbij en doe het deksel op de pan. Laat de mosselen ongeveer 10 minuten koken en schud de pan af en toe om.
De schelpen die geopend zijn kun je eten. De gesloten schelpen niet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten