woensdag 5 september 2012

Dadels (3) : Krokante broodjes van bladerdeeg met zoete dadelvulling


Uit de reeks blogposts 'Dadels', is hier weer een van mijn creatieve uitspattingen met, je raadt het al, dadels als ingrediënt.
Ik maakte een tijdje geleden heerlijke krokante dadelbroodjes van bladerdeeg.
De vulling doet denken aan die van een pecanbroodje, maar dan zonder de pecannootjes en met dadels! Een heerlijke zoete caramel-achtige vulling met stukjes zoete dadel.
Vooral warm uit de oven is dit comfort food!
Ik maakte ze zo;
Nodig voor 2:
2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
150 ml slagroom
2 el schenkstroop
5 dadels, in grove stukken
1 ei
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de ontdooide plakjes bladerdeeg doormidden, je hebt nu vier gelijke repen.
Doe de slagroom in een steelpannetje en laat warm worden. Los de stroop er in op en doe de dadels erbij. Laat de saus 5-10 minuten zachtjes koken. Als het goed is, wordt de saus dikker.  Laat de saus afkoelen. Nu wordt de sausvulling nog iets dikker en is hij makkelijk te scheppen.
Schep de vulling op twee repen bladerdeeg, laat de randjes vrij. Maak de randjes een beetje nat met wat water. Maak in de overige twee repen bladerdeeg met een mes sneden in de breedte, maar laat de randen vrij. Leg deze plakken op de plakken waar de vulling op ligt en duw de randen goed dicht.
Kluts een ei in een kom en bestrijk de broodjes met een kwast ermee.
Laat 20 minuten in de oven bakken, of tot ze mooi bruin en knapperig zijn. (Die van mij werden ietsje te bruin)
Je kunt de broodjes zowel warm als koud eten. Kijk uit, want de vulling blijft lang heet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten