woensdag 15 oktober 2014

Sneak preview: Foodhallen Amsterdam!


Volgende week, op 21 oktober worden de Foodhallen  in Amsterdam officieel geopend.
Maar officieus zijn ze al open ik kreeg een rondleiding en een proeverij. Leuk, ik ben ontzettend benieuwd!

De Foodhallen is een concept waar kleine restaurantjes zich gevestigd hebben in de enorme oude tramremise in Amsterdam West. Onder hetzelfde dak bevinden zich nog andere zaken, waaronder een fietsenwinkel, bioscoop, bibliotheek, hotel De Hallen en twee grote restaurants Meat West en Brasserie Halte 3.

Het idee is ontstaan bij vier jonge ondernemers die geinspireerd waren door soortgelijke indoor foodmarkets in andere landen, waaronder Spanje en Londen.

Een rondje Foodhallen leert mij dat je hier echt van alles kunt krijgen; van Japans-geinspireerd, tot brood, van bitterballen tot Nieuw Zeelandse pies.

In de meeste zaken staat de ondernemer zelf achter de counter en dat is leuk; de passie voor het product spat er vanaf. 

Bijvoorbeeld bij The Rough Kitchen, waar ondernemers Jord en Marcus in hun leren slagersschorten vertellen over de rasvarkens en de smokey goodness en pulled pork die maar liefst 6 uur in de oven garen. Een proefje van het gerookte spek is goddelijk lekker...
 


Nog een man met passie is de eigenaar van Caulils Kaas (Is het meneer Caulil? Het is me even ontgaan..); hij weet veel van kaas. Hij vertelt over wat vooraf ging aan het opstellen van het menu dat je kunt kiezen. Welke kaas wel of niet geschikt was. Een man met liefde voor zijn vak. Ik sta ondertussen te watertanden...En de sympathieke eigenaar van Bulls And Dogs vertelt over het ontstaan van zijn onderneming in moderne culinaire worstjes en hotdogs. Het begon allemaal met een worstenmachientje en al gauw bleek dat de mannen succes hadden. Een rollende keuken in de vorm van een foodtruck ontstond, waarna de Foodhallen de volgende plek was.Het valt mij op dat veel van de zaken eerder met een foodtruck zijn begonnen. De Foodhallen zijn een mooie nieuwe stap om met een foodstand de producten op een vaste plaats te kunnen verkopen.
Ook valt het mij op dat veel van de ondernemers uit het bedrijfsleven komen en van hun passie hun werk hebben gemaakt (Respect!).

Aan het einde van de rondleiding krijgen we een tafel vol met lekkers van alle restaurants.

Na alles geproefd te hebben kom ik tot de conclusie dat je het volgende absoluut niet mag missen:

De springrolls van Viet View; dit Vietnamese streetfood smaakt gewoon zo vers. Heerlijk fris en licht pikant. My favorite van alles!


De tosti met twee soorten kaas en lenteuitjes van Caulils Kaas. De kaas is te lekker.

De falafel van Maza, met een klodder humus. Je kunt er ook humus varianten krijgen die dagelijks wisselen en zelfgemaakt zijn. (I Love!)

De Franse Steaksandwich, bij L'Entrecote Mobile, een excentriek stel gasten met roots uit Parijs. Het is een simpel wit broodje met goed stukje vlees en kruidenboter.

De gedroogde Iberico ham bij Jabugo. Geschaafde stukken van de ham, in puntzakjes verkocht. Ze hebben ook broodjes Spaanse tortilla met aioli die me lekker leken. Je blijft dooreten van de ham, echt umami.


De tartelettes van Petit Gateau. Hoef ik verder niet uit te leggen. De lekkerste mini-taartjes van Amsterdam. Proef de pistache eens!

Kom zelf eens kijken, met een wijntje en wat lekkere hapjes kun je op een regenachtige zondagmiddag hier heerlijk vertoeven.

De foodhallen vind je op het Bellamyplein in Amsterdam en heeft een parkeergarage.
De volgende concepten zijn gevestigd in de hallen:

Viet View- Vietnamees Streetfood
L'Entrecote Mobile
Caulils Kaas
Maza - Medterrane Delicatessen
Shirkan - Indisch Streetfood
Pink Flamingo - Pizza met bijzondere toppings
Green Brothers - Vegetarische broodjes
Bulls and Dogs - Culinaire hotdogs
Meneer Temaki - Temaki met bijzondere vulling
Yogen Fruz - Bevroren yoghurt
Friska - Half wrap, half sushi
Jabugo - Spaans fingerfood
De Ballenbar - Bitterballen met culinaire vulling
The Butcher - Bugers van goed vlees
Petit Gateau -  Franse patisserie
The Rough Kitchen - Vlees van gerookt varken
Brood - Verse broodjes
Pasta di Mama - Verse gevulde pasta en groentesappen
Wild Moa Pies - Pies uit Nieuw Zeeland


Bekijk onze nieuwe website: www.aboutfoodandfashion.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten