dinsdag 14 oktober 2014

Herfst: Peren in portsaus


Dit is een heerlijk nagerecht dat je zo in elkaar draait! Het doet me echt aan herfst denken!

De warme peertjes met zoete portsaus zijn werkelijk zijn to die for. Natuurlijk ook vanwege de zoete portsaus.
Ik ben nu eenmaal een liefhebber van warm fruit. (Lees hier over de gekarameliseerde perziken)

De peren in portsaus doen een heel klein beetje aan stoofperen denken, maar deze peren hebben iets meer structuur, wat logisch is, omdat ze nog geen half uur op het vuur staan. 
Ze krijgen alleen een lekker smaakje en kleurtje door de port.

Nodig
peren, 1 per persoon
port, 1-2 volle wijnglazen
zakje vanillesuiker (of 2, naar smaak)
1 steranijsje
snuf kaneel
klontje boter

voor erbij:
ijs of slagroom

Schil de peren. Je kunt de stelen en klokhuizen laten zitten.
Doe de peren in een steelpan en giet de port erbij. 
Doe een zakje vanillesuiker en een steranijs erbij, samen met een klein snufje kaneel.

Draai het vuur hoog en breng aan de kook. Laat een paar minuten koken.
Breng het vuur lager, maar wel tegen de kook aan. Laat de peren met het deksel op de pan ongeveer een half uur pruttelen en keer ze regelmatig om, zodat de port op alle kanten van de peren zit.

Kijk uit dat niet alle port verdampt, daar wordt later de saus van gemaakt.

Haal de peren na 20 minuten voorzichtig uit de pan en leg alvast op de borden.
Verwijder de steranijs.
Draai het vuur opnieuw hoog en laat een klont boter in de port smelten. Klop met een garde zodat er een saus ontstaat.

Giet de saus over de peren en serveer met ijs of slagroom.




Bekijk onze nieuwe website www.aboutfoodandfashion.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen