vrijdag 10 oktober 2014

Restauranttip: Den Draeck in Utrecht
Dit restaurant is een goede tip voor als je eens in het centrum van Utrecht wilt eten.
Gewoon lekker vlees of steengrill/ kaasfondue.

Vorige week vrijdag, toen het weer nog zomers was, was ik bij restaurant Den Draeck in hartje Utrecht.

Het is één van de vele restaurantjes dat zich in de gewelven langs de gracht bevindt.
Voorheen stond het bekend als het het 'middeleeuwse' themarestaurant, vrij donker, oubollig en gericht op families die kwamen steengrillen.

Sinds kort is Den Draeck helemaal hip en mag het zichzelf rekenen tot de moderne tenten langs de gracht.


Het nieuwe thema is 'Oud Utrecht' en overal in het restaurant vind je foto's van het oude Utrecht. Zowel op de muren als op de menukaarten.
De muren zijn overigens zo veel mogelijk authentiek en hebben hier en daar een mooie en hippe mintgroene kleur gekregen, evenals de bar.

Ik verwachtte vrijdag toen ik er naartoe ging een restaurant dat zich op toeristen richt en waar je wordt verwacht snel te eten en plaats te maken voor de volgende, waar de kwaliteit te wensen over laat, zoals de meeste restaurants zijn langs de gracht. Maar mijn verwachtingen zaten er ver naast en dit restaurant kan ik je echt aanraden.

Het is er gezellig en je kunt er lekker lang tafelen in één van de vertrekken.
Wij zaten lekker buiten op het gezellige terras met terrasverwarming, recht tegenover het mooie stadskasteel.

Het thema wordt doorgevoerd tot op de kaart, zo staan typische Utrechtse streekproducten als Vokking worst en Utrechtse kaas, Utrechtse bieren en vlees van Utrechts rund op de kaart. Vanaf midden oktober, wanneer het wild-seizoen begint, zal er ook wild uit de omgeving van Utrecht op de kaart komen.

Wij namen als voorgerecht een proeverij, waar een aantal verschillende voorgerechtjes op staan. Stuk voor stuk waren ze lekker en zagen ze er perfect uit. Wel jammer dat er geen broodjes met boter of andere smeersels bij zaten. Die verwacht je wel bij een proeverij met voorgerechten, helemaal gezien de prijs zou het een leuke uitbreiding zijn.

Als hoofdgerecht hadden we spare-ribs en rib-eye. 
Over de spare-ribs kan ik zeggen dat dit één van de beste spare-ribs waren die ik ooit gegeten heb; waar het vlees van de botten valt. De smaak was zoet-pittig en het vlees mals en zacht en vooral niet droog.
Ook de rib-eye was goed. Het vlees was precies goed gegaard en had een subtiele grillsmaak.
Je krijgt een grote zak zelfgemaakte friet bij het eten, geserveerd in een standaard en waar je je vingers bij opeet. Voor alleen een biertje en een zak friet zit je hier al goed!

Aan het toetje zijn we niet meer toegekomen, maar we gingen voldaan naar huis. (De volgende keer!)

Het personeel is behulpzaam en vriendelijk.

Dit is echt een aanrader voor als je in het hartje centrum wilt gaan eten.
Je kunt er ook steengrillen of een bedrijfsuitje houden met rollenspel.

Kom zelf eens kijken als je benieuwd bent naar een warm en gezellig restaurant met gewoon goed vlees op de kaart. Vraag naar het speciaal bier dat maandelijks verandert en naar het wildgerecht.

Je vindt Den Draeck op de Oude Gracht 114 in Utrecht of op http://www.den-draeck.nl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten