vrijdag 24 oktober 2014

Ribollita uit Viva Arabia


Ook zo'n zin een goed gevulde, hartverwarmende soep?

Ribollita is een dikke Toscaanse soep die volgens echt Italiaans gebruik twee keer opgewarmd wordt. Het bestaat onder andere uit witte bonen en kool.

Ik kwam het recept tegen in Viva Arabia, waar naast Arabische, ook Italiaanse recepten in staan.
Nadia en Merijn geven er hun eigen twist aan door de soep lekker pittig te maken met chilivlokken.

Het is een heerlijk pittig soepje met knapperige kool en je kunt eventueel nog vlees of kip toevoegen.

Er wordt gezegd dat de soep de volgende dag nog lekkerder is.

Zo maak je het;

Nodig voor 4
2 uien, gehakt
2 tenen knoflook, gehakt
2 takjes rozemarijn
2 laurierblaadjes
4 aardappelen
halve Chinese kool
1 blikje reuze of limabonen, ongeveer 400 gr
chilivlokken
gehakte peterselie
1,5 l water

Verhit een scheut olijfolie en bak de ui en knoflook 10 minuten op laag vuur.
Schil de aardappelen en snij in blokjes. Doe bij de uien in de pan en giet het water erbij.

Voeg de rozemarijn en laurier toe met wat zout en breng aan de kook.
Laat 20 minuten koken en voeg dan de kool en uitgelekte bonen toe.
Laat nog eens 10 minuten koken.

Verwijder de takjes tijm en de laurierblaadjes en breng de soep op smaak met peper, zout en chilivlokken.
Serveer met peterselie.


Bekijk ook de nieuwe website: www.aboutfoodandfashion.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen