maandag 20 oktober 2014

Romige gnocchi van Jamie Oliver


Dit is een lekker simpel gerechtje dat zich met hoofdletters Comfort Food mag noemen. 

Wie wordt er nu niet blij van een tomaten-roomsaus met mascarpone en mozzarella on top?

Het komt uit de Jamie Magazine van vorige keer.

Het is lekker makkelijk voor doordeweeks of in het weekend lekker op de bank voor de tv!

Omdat het vol, romig en vooral vullend is, raad ik je aan om er een frisse salade erbij te geven. 

Zo maak je het;

Nodig
pak gnocchi
100 gr mascarpone
240 ml tomatenpassata
4 el vers geraspte Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
bol mozzarella in plakken

Zet water op om de gnocchi in te koken.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de mascarpone met de passata en knijp de teen knoflook uit. Roer de Parmezaanse kaas er door en proef even of de saus nog peper en zout nodig heeft.

Kook de gnocchi gaar tot ze boven komen drijven, dit duurt meestal een minuut of 3.

Meng de gnocchi door de saus en giet in een ovenschaal.
Beleg de schaal met plakken mozzarella en rasp nog wat Parmezaanse kaas over het geheel. 

Zet in de oven en bak 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin wordt.


Bekijk ook de nieuwe website: www.aboutfoodandfashion.com
 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen