vrijdag 14 maart 2014

Kippensoep met ras-el-hanout



Mijn vriend verrastte mij met een heerlijk Arabisch soepje.

Vooral de ras-el-hanout maakte de soep heerlijk authentiek van smaak.

Heb je geen ras-el-hanout? Ga dan naar de Turkse supermarkt. Die verkoopt het zeker weten! Tegenwoordig kun je het ook krijgen van de Jonnie Boer specerijen (te koop bij oa AH).

Nodig
2-3 kippendijen
1 bosje koriander (15 gr)
1 bosje bladpeterselie
1 teen knoflook
2 grote uien
1-2 eetlepels ras-el-hanout
tuinkers

Snij de uien in reepjes. Zet de ui op in 2 liter water.
Doe de kippendijen erbij.

Hak de kruiden en knoflook en voeg toe aan de soep, samen met 1 grote eetlepel ras-el-hanout. Laat de tuinkers achterwege!

Wees niet zuinig met zout en peper. Laat de soep ten minste 1,5 uur trekken.

Na 1,5 uur haal je de kippendijen uit de soep en ontvel je deze. Vervolgens het vlees van de botten halen en het kippenvlees terug in de soep doen.

Proef of de soep op smaak is. Wij deden er nog wat extra ras-el-hanout bij!
Eventueel meer zout en peper toevoegen.

Dien de soep op met toefjes tuinkers er op.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen