donderdag 24 januari 2013

Warme peer in krokant deeg met vanillesaus


Eeeeuh, mooi is 'ie niet, maar gelukkig wel lekker. Vooral warm uit de oven..
En het is supermakkelijk om te maken. Eigenlijk hetzelfde als een warme appel uit de oven!
Serveer met een lekkere warme vanillesaus of slagroom.

Nodig 
geschilde stevige peren, 1 per persoon
bladerdeeg, 1 per persoon
kaneel
suiker

125 ml melk
125 ml slagroom
1 vanillestokje
1 tl maizena
2 eierdooiers
50 gr suiker

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het bladerdeeg ontooien en schil de peren.
Meng de suiker met het kaneel. Ik gebruikte op 3 el suiker 1 tl kaneel.
Bestrooi de peren met de kaneelsuiker en wikkel een bladerdeegvel er omheen. Probeer dit zo netjes mogelijk te doen! Ik rekte mijn bladerdeeg een beetje uit om hem passend te maken.
Bestrooi met suiker en leg op een vel bakpapier in de oven. Na ongeveer 20 minuten zijn ze klaar, of totdat ze bruin en knapperig zijn. Je kunt ze halverwege omkeren.

Maak intussen de vanillesaus;
Meng de slagroom met de melk en laat warm worden op het vuur. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er met de punt van een scherp mes uit. Voeg zowel het merg als het stokje toe aan de melk en laat 10 minuten koken onder af en toe roeren. Laat de suiker in de melk smelten en draai het vuur laag. Klop de eierdooiers schuimig met de maizena en voeg beetje voor beetje toe aan de melk. Blijf over de bodem roeren en laat het niet koken, dan gaat het ei stollen! Blijf roeren tot je een mooie, gebonden saus hebt.

Haal de peren uit de oven en laat even afkoelen. Serveer met de vanillesaus, of met slagroom.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen