woensdag 9 januari 2013

Stoofpotje met chorizo en witte bonen



Dit stoofpotje maak ik al jaren. En met succes. Het is heerlijk pittig, maar ook winters en valt definitely in de categorie comfort food.
Het fijne is, dat de meeste spullen gewoon uit de voorraadkast komen. Bovendien is het snel klaar!

Nodig voor 4
chorizoworst
600 gr aardappelen (liefst kruimig)
blik gepelde tomaten
150 ml rundvlees bouillon
pot of blik witte bonen
1/2 tl gedroogde chilivlokken
2 laurierblaadjes
eetlepel peterselie
3 tenen knoflook
1 ui
olijfolie
zout

Snipper de ui en knoflook. Snijd de chorizoworst in plakjes.
Kook de aardappelen gaar en maak ze iets kleiner als ze groot zijn.
Verwarm in een braadpan olijfolie en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de chorizo toe en bak tot deze licht begint te kleuren.
Giet de witte bonen af en voeg toe aan de chorizo met ui. Doe de rest van de ingrediënten behalve de chilivlokken er ook bij en roer goed (de chorizo kan aan de boden van de pan gaan plakken!) door. Doe er een paar gedroogde chilivlokken bij en proef. Je kunt eventueel meer chilivlokken en wat zout toevoegen. Laat 15 minuten stoven met het deksel op de pan.

Je kunt er knapperig stokbrood bij serveren.
Heerlijk hoor, wij aten het gisteren nog!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen