woensdag 2 januari 2013

Carré's met peer en pittige kaas

Uit de kersverse Delicious van deze maand maakte ik het volgende receptje.
Ze zijn goed gelukt en de smaken combineren super.(hoewel de mijne niet vierkant zijn!)


Nodig:
bladerdeeg, per persoon een plakje
peer, in plakjes
1 el suiker
1 tl kaneel
1/2 tl koekkruiden of Aspen Mulling Spices
stukje goede cheddar, geraspt
boter
ei om mee te bestrijken

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de bladerdeeg ontdooien. Schil de peer en snijd in dunne plakjes.
Meng de kaneel met de suiker en kruiden. Bestrooi de peer ermee. Laat in een koekenpan boter smelten en bak de peer 5 minuten hierin.
Laat afkoelen.

Snijd de bladerdeeg plakjes doormidden, maak in één van de helften snedes. Laat de zijkanten vrij!
Bestrooi een helft van het deeg met de geraspte cheddar en leg er plakjes peer op. Strooi hierna nog meer cheddar over de peer. Dek af met de andere helft van het bladerdeeg, die met de insneden.
Bestrijk met een kwastje met een geklutst ei en zet in de oven.
Na ongeveer 15 minuten zijn ze klaar, of tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Wees niet zuinig met de kaas! Deze is lekker pittig bij de peer.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen