woensdag 2 januari 2013

Crostini's met 'champignonkaviaar'

Dit is al een gouwe ouwe.
Het receptje komt uit één van mijn eerste kookboekjes.
Normaal gebruik ik halve petit pains voor grotere broodjes. Maar plakjes gebakken stokbrood geven leuke kleine hapjes.

Nodig
petit pains om af te bakken of plakjes gebakken stokbrood
champignons
knoflook
gedroogde basilicum
geraspte kaas
handje olijven
kruidenboter of knoflookolie
zout, peper

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Besmeer de petit pains of plakjes stokbrood met kruidenboter of knoflookolie en leg 10 minuten in de oven.
Als de broodjes knapperig beginnen te worden, haal uit de oven.
Snijd de champignons fijn. Snijd géén plakjes, maar stukjes. Snijd een teentje knoflook in grove stukken.
Laat in een koekenpan een klont boter smelten en doe de champignons samen met de knoflook in de pan.
Bestrooi met wat peper en zout en doe er gedroogde basilicum overheen, genoeg zodat de champignons helemaal bedekt zijn met de kruiden.
Bak ongeveer 5 minuten en haal van het vuur.
Hak ondertussen de olijven fijn.
Doe de olijven op de broodjes, daarna de champignons en geraspte kaas.
Dit hoeft niet warm gegeten te worden, koud is even heerlijk. De mijne zijn meestal lauwwarm. Dan blijft de kaas lekker koud!
Ik maak ze altijd met verjaardagen of feestjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen