maandag 21 januari 2013

Arretjescake 2.0; met marshmallows en amaretto


Gewone arretjescake kennen we wel; een grote plak chocolade met verbrokkelde Maria-bescuitjes erdoor.
Deze arretjescake is er één met vele extra's, een 2.0 versie dus.
En hij is heerlijk!
Niet bepaald caloriearm, maar een stukje troost op een bordje mag best met deze barre, winterse omstandigheden.
Je kunt de arretjescake met allerlei vullingen maken. De truc is om iets crunchy's, iets zachts en iets friszuurs toe te voegen.
Je kunt voor crunchy bijvoorbeeld de klassieke verbrokkelde biscuitjes gebruiken, maar ook m&m's, cornflakes of Malteser-balletjes. Ik gebruikte luchtige cruesli.
Voor zacht kun je marshmallows nemen, dat deed ik ook. Maar je kuntook fijngesneden zachte nougat gebruiken.
En voor friszuur kies je gedroogd fruit. Ik nam rozijnen, maar wat dacht je van cranberry's of gedroogde abrikozen?

Vergeet niet een scheutje drank toe te voegen!
Zo maak je het.

Nodig
200 gram pure chocolade
150 gram boter
1 el suiker
half borrelglaasje amaretto (20 ml)
twee handjes rozijnen
twee handjes luchtige cruesli
twee handjes marshmallows, in stukken geknipt.
geraspte cocos

Verwarm de chocolade samen met de boter au bain marie water en roer goed. Los de eetlepel suiker en de amaretto er in op.
Bekleed een cakevorm met plasticfolie.
Roer de ingrediënten door de chocolade en als laatste de marshmallows. Werk snel, want de marshmallows smelten.
Giet het mengsel in de beklede cakevorm  en strooi de cocos er overheen. Laat afkoelen. Zet 1 nacht in de koelkast totdat de chocolade hard geworden is.
Haal voorzichtig uit de cakevorm en snijd in repen met een scherp mes.
Bewaar in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen