maandag 14 januari 2013

Tapas: gehaktballetjes in tomaten-wijnsaus


Wat te doen met de borrelballetjes die nog in hun vacuumverpakking in de koelkast liggen te wachten (sinds kerst)?
We maken er een pannetje balletjes in tomatensaus met wijn van!
Je kunt er nauurlijk ook voor kiezen om zelf smakelijke balletjes te draaien.
Eigenlijk is het een tapas-variant, waarbij ik het recept eens heb afgekeken in een tapas-restaurant.
Ik gaf er een griekse draai aan en voegde een snufje kaneel toe. Verder combineerde ik het met een gevulde paprika met rijst en tzaziki.

Nodig
gehaktballetjes
blik gepelde tomaten
glas rode wijn
teentje knoflook
handje diepvriesdoperwten
zout, peper
optioneel: snufje kaneel

Heel simpel, doe eerst de gehaktballen in de pan en daarna alle andere ingrediënten erbij. Maak de tomaten stuk met de pollepel en knijp het teentje knoflook uit. Laat 10 minuten pruttelen tot de saus wat dikker wordt en de doperwten gaar zijn.
Als je kaneel gebruikt, gebruik dan niet meer dan een snufje dat tussen duim en wijsvinger past! Je kunt er altijd nog wat aan toevoegen. Proef even of er nog peper en zout bij moeten.
Hou je van pittig? Doe er dan nog wat chilivlokken bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen