maandag 3 november 2014

Zalm met pestopuree en gepofte tomaatjes

Geinspireerd door één van de recepten van Jeroen Meus maakte ik pesto-aardappelpuree met gepofte tomaatjes uit de oven en zalmfilet. Jeroen maakte een ander soort vis met een sausje, maar die had ik niet in huis.

Je kunt er voor kiezen om zelf pesto te maken, dat is altijd lekkerder. Maar heb je daar geen tijd voor, neem dat een goede pesto van de versafdeling uit de supermarkt.

Maar wat mij opvalt, Jeroen is meester in het opleuken van aardappelpuree. Niet alleen bedacht hij de pestopuree maar ook andere varianten zoals mosterdpuree en peterseliepuree. Je moet er maar op komen! Ik vind het een supergoed idee.

Doe je er lekker veel doorheen, dan krijg je mooie (licht) groene puree.

Nodig voor 2
2 zalmfilets op de huid
500 gr aardappelen
melk
nootmuskaat
verse pesto
trosje tomaten
rozemarijn
olijfolie
dille 
grillpan

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook voor de puree de aardappelen en stamp ze daarna fijn met een aardappelstamper.
Meng er een scheut melk doorheen en daarna 4 eetlepels verse pesto. 
Proef of je de smaak goed vindt. Hou je van meer pesto? Meng er dan nog wat doorheen.
Breng op smaak met wat nootmuskaat, peper en zout.

Doe de tros tomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bestrooi daarna met wat peper en zout uit de molen en rozemarijn.
Zet in de oven en laat poffen voor ongeveer 30 minuten. De tomaten moeten uit hun velletjes knappen en een klein beetje verschrompelen.

Besmeer de zalmfilets met olijfolie en bestrooi met peper, zout en een klein beetje dille.

Verhit wat olie in de grillpan en bak de zalmfilets om en om ongeveer 10-12 minuten.

Dien op met wat van de pestopuree, gepofte tomaten en de gebakken zalm.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen