vrijdag 14 november 2014

Wildseizoen: Eendenborstfilet met portsaus


Het is weer wildseizoen en ook ik waagde mij aan de eendenborstfilet.
Natuurlijk moest daar een portsausje bij!

Eendenborst maak ik niet zo vaak, dus het was even zoeken hoe dat ook alweer moest.

Maar het resultaat was goed. Eendenborst is echt superlekker, met een heerlijke volle smaak.

Laat je door de herfst en het wildseizoen inspireren en maak ook eens eendenborstfilet!

Nodig voor 2
eendenborstfilet (1 grote of 2 kleine)
1 klein teentje knoflook, fijngehakt
rozemarijn
boter

150 ml port
1 el roze pepers

Kerf het vel van de eendenborst in met een scherp mes, maak een ruitpatroon.

Wrijf de eendenborst in met de fijngehakte knoflook en bestrooi met wat rozemarijn, peper en zout. Laat een half uur intrekken.

Laat in een koekenpan een eetlepel boter smelten en bak de eendenborst aan de velkant ongeveer 4 minuten. Let op dat het niet aanbrandt en zet het vuur iets lager!
Keer na 4 minuten om en schroei de andere kant dicht. Draai het vuur laag en laat de eendenborst met het deksel op de pan nog 10 minuten bakken, onder af en toe omkeren.

Haal de eendenborst uit de pan en voeg de port en roze pepers toe. Meng met het bakvet en breng aan de kook.
Draai het vuur iets lager en laat pruttelen tot er een dikkere saus ontstaat, ongeveer 10 minuten.
Klop een klont boter door de portsaus en breng op smaak met wat peper en zout.

Snij de eendenborstfilet in schuine plakken en overgiet met de portsaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen